Zondagse Kokosmakronen.

KOKOSMAKROKEN MAKEN

IMG_0268

Het is zondag en wat is nu een betere dag om lekker te bakken?
Ik ging op zoek naar een recept voor kokosmakronen en heb er één gevonden en gelijk gemaakt. Even kijken wat ik allemaal in huis had. Meestal heb ik de onderstaande ingrediënten wel liggen dus dat kwam goed uit.

Kijk je even mee hoe ze geworden zijn?

Benodigdheden:

3 eiwitten
50 gram bloem
170 gram geraspte kokos
150 gram witte basterdsuiker (ik had alleen bruine staan dus heb die gebruikt)
1 zakje vanille suiker
1/4 Citroen schil. Ik heb iets minder dan een halve citroenschil gebruikt omdat ik dat frisse/bittere lekker vind.
Snufje zout

Verwarm de oven op 175 graden. Dit is voor een heteluchtoven.

IMG_0257Klop de eiwitten stijf  met een snufje zout.  Je kunt hiervoor een keukenmachine gebruiken maar het gaat net zo makkelijk met de hand. Kloppen doe je vanuit de pols zo krijg je ook geen lamme hand.

IMG_0258Met de hand kloppen duurt ongeveer met 3 eiwitten nog geen 5 minuten.

Dan komt de test: Loopt het de schaal uit?

IMG_0259Yes! Goed gelukt. De eiwitten mogen niet je schaal uitlopen. Zorg er wel voor dat je een vetvrije kom gebruikt anders gaat dit je niet lukken.

Meng daarna de bloem, basterdsuiker en de geraspte kokos samen in een kom.

IMG_0260

Rasp daarna je citroen en meng het samen met de vanillesuiker in de rest van de kom. Even goed samnevoegen zodat alles goed verdeeld is.

IMG_0261

Is alles goed gemengd? Voeg dan de kokos massa samen met de eiwitten en meng dit ook weer goed door elkaar. Gebruik hiervoor een spatel zodat je niet alle lucht uit je eiwitten haalt.

IMG_0262Na het mengen heb je een compact deeg. Het is niet echt een deeg maar het is wel één geheel.

Dan kun je rondjes gaan maken op je bakplaat. Leg er even een bakpapiertje op.
Ben je in het bezit bent van een spuitzak? Dan kun je mooie rondjes maken. Je kunt ook zelf je spuitzak maken van een sterk boterhamzakje. Je knipt alleen het uiteinde af en je hebt je eigen spuitzak.
Ik gebruik twee lepels en zo maak ik daar rondjes mee.

IMG_0264Het kan zijn dat je niet al je deeg in één keer kan opbakken, dat hangt van de grootte van je bakplaat af. Bak dan je deeg in twee keer op.

Als alles op je bakplaat ligt kunnen ze de oven in. Hou het wel even in de gaten.

De koekjes mogen niet te hard worden. De binnenkant moet zacht blijven. Bak ze eerst 20 minuten en kijk daarna even of ze nog iets langer kunnen.

IMG_0265Blijf in de buurt van je koekjes.

IMG_0266Heet!

Na het bakken zijn de koekjes nog iets wat zacht. Geen zorgen, laat de goed afkoelen want de bovenkant droogt vanzelf wat uit zodat de binnenkant zacht blijft.

De koekjes zijn vrij zoet. Hou je daar niet zo van dan kan ik je aanraden het zakje vanillesuiker weg te laten.

IMG_0267Heerlijk bij de koffie met een toefje slagroom. Het is tenslotte zondag *wink*

Heb jij nog een lekker en leuk zondags recept? Laat het me weten.

Bedankt voor het lezen en tot een volgende,

Love Beauty Life Style

Liefs,

Joli…xxx

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s